söndag 19 september 2010

17 september




17 september var jag nere och skörda lite majs


Fåglarna hade mumsat på topparna, men i övrigt var dom hur fina som helst =)

3 minuter koka jag dom och jädrans vad goda dom var...
Nästa år måste jag sätta flera.

Blomkålen är ÄNTLIGEN på G.

Jag hitta två skidor på rosenbönan som "mognat"
Vilken härlig färg bönorna hade
Dom ska jag spara för att sätta nästa år.



4 kommentarer:

Anonym sa...

Spännade det måste vara att åka till sin odlingslott för att se vad som hänt sedan sist. Rosenbönan är ju rena skönheten. En fråga från en rookie : vad gör man med den ?
// Susann

Mari sa...

hej Susann
Jag vet faktiskt inte vad man kan göra med rosenbönan (jag äter inte bönor), jag har den bara för dom fina blommorna och den otroliga växtkraften skull =)
Men man kan ju äta bönorna om man vill.

Anonym sa...

Ska nog testa dessa nästa år. Man kan ju bara låta dom torka & använda som dekoration.

Anonym sa...

Rosenbönorna är så vackra. En del är mycket mycket mörkare lila och spräckliga. jag skulle vilja ha massor av tyg som såg ut precis så, till en klänning. Älskar själv leoprint men rosenbönan slår alla andra mönster... Du kan torka och lägga massor i en glasskål istället för havets stenar och snäckor. Det ser läckert ut! Eller trä dem på en björntråd och gör ett vackert halsband!!! Det ska jag göra, snart.

Eller så äter du upp dem, lättkokta och nyttiga. Tar du baljorna när de har blivit riktigt stora får du spritsa. Annars kan du lättkoka dem, ytterst kort och ta lite salt och smör på. Jag åt inte heller kokta bönor tidigare men tänker att allt jag sår måste jag pröva att äta... Du kan säker göra böngröt av dem, eller blanda dem i potatismos. När de kokas förlorar de dock mycket av sin fina färg, blir ljust lavendelfärgade.

Kolonistan

http://kolonistan.wordpress.com